KIRKEVANGEN 19, FREDENSBORG

De fire farver, repræsenteret ved dette hus, spiller sammen med husets facade ud fra to forskellige principper. De to stentyper, Mahogni Sandstone i indkørslen og Koks Sandstone på den højtliggende terrasse, har begge et dybt og jordnært farvespil der komplimenterer murstenenes mørke farvesammensætning. Grey Sandstone er derimod en lys belægning, der skaber en let kontrast til det mørke hus. Black Limestone er i sig selv en kontrastfyldt oplevelse der udgør begge principper, alt efter om den er tør eller våd. Er black’en tør bliver den lys grå. I våd tilstand er stenen helt sort.

Mahogniens varme rødbrune glød giver den overdækkede indkørsel og indgangspartiet en hyggelig fornemmelse. Den lille classic flisen er lagt for at fremme farvespillet mellem stenene. Mens niveauforskellen ved hoveddøren tages med et trin i en meter. På stierne rundt om huset er der brugt soldaterfliser. De 90 cm er den perfekte bredde til lige hurtigt at smutte rundt om huset på. Til venstre for hoveddøren ligger Black Limestone rundt om bygningen og om til den lille terrasse i Koks Sandstone. Den anden vej rundt om huset er først Mahogni Sandstone og næst Grey Sandstone, der skiller ved de tre trin i Grey.

Med den rette løsning, kan terrænforskelle på en grund blive til det bedste ved et hjem. Ved dette hus er terrænforskellen løst på samme måde, og så alligevel ikke. På begge sider af huset er niveauforskellen udlignet med trapper. Men ved at trække trappen ud fra husmuren og i stedet lade to store bede håndtere højdeforskellen, får man skabt to tydeligt separate rum, selvom de to terrasser kun ligger omkring en meter fra hinanden. Forskelligheden i rummene forstærkes desuden af skiftet i belægningen.
Den store lyse og åbne terrasse i Grey Sandstone med chelsea som læggemønster, står klar til sommerfesten der spreder sig fra stuen og videre ud i haven. Mens den mørke og lune terrasse i Koks Sandstone omfavnes af husets vinkelkrog, og er det oplagte sted til de sene hyggestunder i sommernatten.

Der er adgang til de ubeboede haver omkring HusCompaniets udstillingshuse døgnet rundt, så ønsker du at se terrasser og belægninger, er du velkommen til at besøge haven, når det passer dig.