SUNDHED OG TRIVSEL & STOP SULT

Siden vi begyndte at importere sandsten fra Indien, har vi valgt at være med til at finansiere driften af et lille privathospital i Rewari i Jaipur, Indien. Lokalsamfundet opnår bedre sundhed og bedre trivsel, og fjerntliggende stenhuggerlandsbyer kan få lægehjælp af hospitalets ambulancekorps, der kommer på ugentlige besøg. På hospitalet kan købes diverse lægemidler til meget rimelige priser og i hospitalsgården bespises gratis op til 800 mennesker hver d.1 og d.15 hver måned.

KVALITETSUDDANNELSE & STOP FATTIGDOM

Verdensmål 4. Kvalitetsuddannelse, hænger sammen med mål 1. Stop fattigdom.

Efter arbejdstid udnyttes kontorerne til at uddanne unge indere i at bruge computere. Det giver dem gode muligheder for at få jobs og supplere familiens indtægt, så der er råd til både mad og skolegang til mindre søskende.

 

 

ET SOCIALT BEVIDST VALG

Sandstone er grundlagt i 1994, og de mange års gode forhold til vores indiske samarbejds- partnere er blevet styrket af bl.a. sociale investeringer, hvor vi er med til at finansiere driften af et lokalt hospital i Rewari, bespisning af op til 800 mennesker to gange om måneden samt it-uddannelse af unge mennesker.

For os handler det om at prioritere vores medmennesker, for at vi sammen kan udvikles til en endnu stærkere og sundere forretning.

Vi er både ubevidst og aktivt gået ind og gjort Verdensmål til Vores mål.

ANSTÆNDIGE JOBS OG ØKONOMISK VÆKST

Som et lille familieejet firma sætter vi anstændigheden i vores handel meget højt. Derfor var det et krav i udvælgelsen af samarbejdspartnere, at forholdene i stenbruddene er ordentlige.

Det er ligeledes en selvfølge, at vi er medlem af Dansk Initiativ for Etisk Handel (DIEH), samt at vores produktion og handel lever op til FN’s og ILO´s konventionelle retningslinjer for etisk handel.

Vores leverandører er certificeret og i stenbruddene arbejdes ud fra The ETI Base Code, der er baseret på konventionerne fra International Labour Organisation. Hermed er vi garanteret, at der er frie arbejdsforhold, frie organisationsforhold, sikre og hygiejniske arbejdsforhold, intet børnearbejde, fornuftige lønforhold, ingen diskrimination, rimelige arbejdstider, regelmæssig ansættelse og ordentlig behandling af ansatte.

ANSVAR OG PRODUKTION

Hos Sandstone har vi intet sten spild. Vores sandsten holder evigt og kan genbruges et utal af gange. Hvis vi står i situationen, at en sten frasorteres grundet skønhedsfejl eller brud, går den ikke til spilde, den anvendes fx til brudfliser eller til mur, alt afhængig af stenen.

Vi går ind for bæredygtig udvikling, og derfor er det vigtigt for os, at bruge så meget af produktionen som overhovedet muligt. Pallerne vi får transporteret sten hjem på, går heller ikke til spilde. Tomme paller bliver brugt til at pakke ordre til kunder, og paller der er gået i stykker bliver brugt til brænde. Plastik vi piller af paller med sten, der skal pakkes om, presses og køres til genbrug.

KLIMAINDSATS

Indien er langt væk fra Danmark; men da stenene fragtes med containerskibe, sikres at CO2 udledningen på den lange rejse faktisk er meget lavere for vores indiske sten, end hvis vi fik dem fragtet med lastbiler fra Norden og Europa til vores lager i Sorø.

TESTET OG GODKENDT

De indiske sandsten er skabt for omkring 1.000.000.000 år siden ved sandaflejringer. Lagdelingen, den høje alder og det store tryk vores sandsten har været under, har gjort at de er ca. dobbelt så stærke som granit.

Sandstens lagdelte struktur/tekstur er desuden med til at gøre det til et bæredygtigt materiale, da lagdelingen giver materialet en høj bøjetrækstyrke, som kan udnyttes ved at lave et tyndere produkt, der stadig kan klare en stor/tung belastning.

Bruger man håndkløvede sandsten, har man desuden begrænset mængden af CO2 belastende efterbehandlinger.

Stenene er testet og godkendt efter danske og europæiske standarter og tåler bl.a. salt, frost, højtryksvask og de fleste af vores sandsten kan desuden tåle meget stærke syre blandinger.