En engelsk inspireret havemur

Anlæg | Kategori


Sandstensmur foran bed

 

En mur har en meget stor effekt i haven, en smuk mur bygget af natursten – måske i blandede størrelser, forskellige tykkelser og evt. i forskellige tykkelser, det lyder måske svært at bygge af og som noget der kommer til at se rodet ud. Men det er ikke tilfældet for bygger man med natursten bliver det altid godt og tilfører charme og frodighed når muren tilplantes. Jeg har set mange eksempler – især i England, på hyggelige små mure som man bare MÅ tage et billede af.

Sandstens mur i mange farver, sydlandsk

 

Murene er ikke så brugte i Danske haver og det er rigtig synd, hvis man er lidt handy og har mod på at ofre en søndag eller 2 i godt vejr i haven så kan man få noget helt specielt.

Materialerne er ikke så vigtige, bare bestem dig til om det skal være rundede sten eller ej og de skal være store eller smalle byggematerialer. De runde er kampesten, marksten, og de er lidt sværere at bygge med end sten der ikke er runde.

Og her kommer resten af historien …. Muren på billedet ovenfor er fra vores udstilling, den står i blomsterhaven og det er en brolægger der har lavet den. Han tog en trillebør og gik en runde på lageret. Rustikmure som denne er de mest irregulære i stenblandingen, det medskriver til det meget rustikke udtryk.  se flere billeder af forskellige mure her.