HURRA! Erhvervspriser

Firmanyt | Kategori


Sandstones tre Gazeller har igen i år fået en lillebror, så vi for fjerde år i træk kan kalde os stolte ejere af et sundt firma med kontinuerlig vækst. Ligeledes fortsætter vi også vores status med triple AAA kreditering, som vidner om at vi ikke kun er et firma i vækst, men også et solidt og velfunderet firma, som man trygt kan handle med.

Men i år slutter festen ikke her. Som noget nyt er Spar Nord og BDO gået sammen for at hylde eliten af små og mellemstore virksomheder i dansk erhvervsliv. Og her er Sandstone blevet udvalgt som en af de 1.000 første i Danmark, til at modtaget erhvervsprisen ‘Succesvirksomhed 2019’.

Nedenstående er uddrag fra Børsens informationer om Gazellevirksomhederne:

Hvad er en Gazelle virksomhed?
En gazelle er en virksomhed, som i løbet af fire regnskabsår hvert år har haft positiv vækst over de fire år. 
Grundlaget for gazelleundersøgelsen er data fra Erhvervsstyrelsen leveret af Bisnode, som er Nordens største udbyder af kredit- og forretningsinformation om erhverv og privatpersoner.

Hvor længe er man gazelle?
Gazellekåringen foregår hvert år med udgangspunkt i virksomhedens seneste fire på hinanden følgende årsregnskaber. Virksomheden er gazelle det år, den er kåret – er man kåret i 2019, vil man derfor altid have titlen som gazelle 2019, men for at blive gazelle 2020 kræver det en ny kåring. Kåringen er således et bevis på virksomhedens vækst i årene op til titelåret. Gazellerne i 2019 kåres ud fra deres regnskaber i 2015, 2016, 2017 og 2018.

Gazelle æren tildeles af Børsen, se se mere her: Om Gazellerne

Nedestående er uddrag om erhvervsprisen ‘Succesvirksomhed 2019’:

Med Erhvervsprisen ’Succesvirksomhed 2019’ anerkender Spar Nord og BDO de virksomheder, som kontinuerligt lykkes med at skabe vækst og stærke finansielle resultater. Erhvervsprisen, som Spar Nord og BDO har indstiftet i 2019, hylder eliten af mindre og mellemstore virksomheder i dansk erhvervsliv, som leverer et særligt bidrag til vækst og velstand i lokalområderne og til dansk økonomi som helhed.

Erhvervsprisen skal anerkende de danske virksomheder med 5-1.000 ansatte. De virksomheder, som ikke helt får den opmærksomhed, de fortjener, til trods for at netop de sikrer fremgang i den lokale og nationale økonomi.

Til sn.dk forklarer partner hos BDO Anette K. Bjarkmann; “Succes kan defineres på mange måder, men for Spar Nord og BDO har det været vigtigt at fokusere på de virksomheder, der har leveret varen år efter år.”

Anette K. Bjarkmann tilføjer at; “Vi ønsker først og fremmest at hædre de bundsolide sjællandske virksomheder, der mestrer det lange seje træk. Virksomheder, som ikke nødvendigvis får opmærksomhed med innovative produkter, storstilede eksporteventyr eller kortvarige og lodrette vækstrater, men som er hverdagens helte.” Se evt. hele artiklen her.

Succesvirksomhederne skal opfylde en række kriterier for at komme i betragtning til prisen. Spar Nord og BDO’s udvælgelse baserer sig på antal ansatte og tre centrale nøgletal: Resultat før skat, egenkapital og soliditet.

En succesvirksomhed skal som minimum kunne præsentere:

  • Vækst i deres resultat før skat hvert år de seneste fem år
  • Soliditetsgrad over 15 % i det seneste regnskabsår
  • Vækst i egenkapitalen målt over de seneste fem år
  • Evnen til at skabe resultater med det givne kapitalgrundlag.

Se evt. mere om prisen her: Om ’Succesvirksomhed 2019’