Hvad med fragten?

Firmanyt | Kategori


 

Det er ikke altid nemt at finde ud af hvilken type fragt der passer til netop dit behov. Derfor kommer her en gennemgang af hvad dine muligheder er, så du nemt vil kunne finde ud af hvad der passer hjem til dig.

Et typisk fragtforløb

Normalt kan vi levere sten til dig på minimum tre hverdage. Efter ordre og faktura er godkendt af dig, bruger vi en til halvanden dag på at pakke din ordre. Dagen inden stenenes aftalte levering, bookes fragt og pallerne hentes. Det er derfor vigtigt at betalingen for varerne er gået ind hos os inden kl. 10 dagen før leveringsdatoen, for ellers kan vi ikke booke fragt og stenene vil ikke kunne komme ud til den aftalte tid.

Når pallerne er hentet herfra vil du modtage en sms om, at varerne er på vej. Pallerne er herefter ude af vores hænder. Vil I vide mere om hvornår leveringen sker, kan I ringe til fragt firmaet (SDL, 7022 4455 og tryk 1) om eftermiddagen, før aftalte leveringsdag, for at høre ind til deres planlagte køreplan.

 

Almindelig fragt

Langt de fleste kunder kan klare sig med den almindelige fragt, som dækker over en stor lastbil med en elpalleløfter. Palleløfteren har meget små hjul som kræver fast grund og jævne flader, for at kunne håndtere afsætningen af paller. Dette vil sige at man kun kan bruge denne type levering, hvis der er belægninger af asfalt, kørefaste fliser, stærke køreplader eller støbt beton fra lastbilens mulige holdeplads til stedet hvor pallerne skal sættes af. Det er samtidig værd at holde i mente om ens eksisterende belægning kan holde til vægten af en palleløfter tungt lastet med sandsten. En typisk fast indkørsel vil nok ikke have problemer, men en ujævn havesti af nedslidte fliser, vil måske ikke kunne klare den omkring 1 ton tunge last.

 

  

 

Når man taler om levering er det ikke altid kun belægningen der er relevant, men også bredden på lasten. En typisk palle er ca. 105 cm i bredde ved aflevering og den bredeste palle er ca. 150 cm f.eks. ved levering af 1,5 m trappetrin.

Skulle man have vejtræer hen til leveringsstedet, skal man ligeledes være opmærksom på at de fleste af lastbilerne skal bruge 4,20 meter i frihøjde for ikke at ødelægge bilerne.

Nogle materialer kræver ekstra plads på lastbilen, derfor vil der være enkelte materialer som udløser et palletillæg.

Kan den almindelige fragt ikke lade sig gøre hos jer, vil det kræve en af vores to tillægsmuligheder – truck eller kran tillæg.

 

Truck tillæg

Trucken har større og bredere hjul end palleløfteren, hvilket betyder at den kan håndtere lidt flere typer belægninger. Dens begrænsninger ligger dog f.eks. ved blødt/vådt græs og strandsand. En anden udfordring der kan være ved trucken er dens bredde på ca. 2 meter og vægt på omkring 3 ton med palle.

   

 

Kran tillæg

Er behovet f.eks. at få løftet pallerne ind over en hæk eller placeret paller på en græsplæne, så skal stenene afleveres med kran. Kranen har dog også sine begrænsninger – den kan max række 6 meter ind fra hvor lastbilen kan holde og kan løfte pallerne over noget der har en max højde på ca. 2 meter.

Der er færre kranbiler end de andre typer lastbiler – det kan derfor være at vi har brug for 5 i stedet for de 3 hverdage før vi kan levere med denne fragtform. Det er ligeledes et andet fragtfirma der står for disse leveringer, så skal du have leveret med kran og vil vide mere om levering, skal du ringe til Bjælkehøj på dette nr. 2427 0196 i stedet. Ved levering med kran vil du ikke blive sms adviseret.

Aftalen for krankørsel gælder kun på Sjælland, så har har du behov for kranlevering andre steder i landet, vil vi desværre ikke kunne hjælp, men du er selvfølgelig altid velkommen til at arrangere din egen fragt.

Skal du have mindre end 6 paller leveret, skal vi kombinere din levering med en anden levering i dit område, derfor vil vi ikke kunne sige noget om hvornår vi vil kunne levere med kran.

 

 

   

Ikke brofaste øer, meget smalle veje m.m.

Der er nogle fragt scenarier hvor de ovennævnte fragtmuligheder ikke er en mulighed. Det er dog ikke ensbetydende med vi ikke kan hjælpe, men derimod at vi bliver nødt til at regne prisen fra sag til sag. Skal leveringen f.eks. ske på en ikke brofast ø, skal der aftales foranstaltninger med færge.

Er leveringen for enden af en lang smal vej med en masse vejtræer, kan det være det kræver en anden bil.

Eller skal lastbilen under en lav bro, er det også informationer det er nødvendige at vi får, for at vi kan booke den rette fragtløsning til dig.

Så er der noget vi skal være opmærksomme på, ringer (5780 1022) du bare eller skriver (kontakt@sandstone.dk) og fortæller os om udfordringen, så finder vi den bedst mulige løsning til dig. På den måde undgår du at fragten må køre forgæves og at du får ekstra omkostninger.

Er du stadig i tvivl om hvilke type fragt du skal have og om faktorer på din vej spiller ind – så kontakt os, for vi vil hellere høre en gang for meget fra jer end en gang for lidt.