Kunst fra Jesper Neergaard

Firmanyt | Kategori


Nu har vi efterhånden haft besøg af Jesper Neergaard nogle gange, og for hver gang bliver vi gladere og gladere for at kunne dele entusiasmen med en kunstner, der ser sandstenenes spændende potentialer fra en anden vinkel.

Jesper Neergaard anses for at være en af Danmarks mest internationale aktive billedekunstnere, hvis foretrukne materiale til hans skulpturer er sten. Det er derfor en fornøjelse også at få lov til at se Neergaards studier i hvad vores sandsten har at byde på.

      

Vi har været så heldige at få Fårårsmeditation til at bo hos os. Den er et smukt eksempel på hvordan Sahara Sandstones atributter markeres og bliver en vital del af Neergaards ikonisk organiske formsprog. Saharas tydelige lagdeling giver den runde form en ekstra dimension med sit mønster. Ligeledes er de forskellige udfældninger med til at give den lyse skulptur liv og farvespil.

Lille vogter i Black Limestone, understreger kalkstenens finkornede tekstur og den sorte farve. Både visuelt og gennem berøring er kontrasten mellem blødhed og forståelsen af sten markant. Black Limestone er et spændende materiale hvor Lille vogter præsenterer kompleksiteten i Blacks særlige karaktertræk.