Kunst fra Betty Engholm

Kunst i haven | Kategori


Kunstneren Betty Engholm har været forbi Sandstones udstillingshaver i Sorø med to af hendes smukke keramik skulpturer. Kunstværkerne er to skamler med puder på skrå. Skulpturerne fandt hurtigt deres ideelle ståsted på stien i Black Limestone mellem Pladsen i Cathedral Limestone og Sunken Garden, også i Black Limestone.

Bettys keramik er ofte inspireret af store og små ting i hverdagen, som kommer til udtryk bl.a. i grafiske mønstre der understreger organiske former – og vores skulpturer er ingen undtagelse. På et tidligere besøg i udstillingshaverne havde Betty fundet inspiration i nogle af vores prydgræsser, og de strå Betty og Tove plukkede kom med hjem på keramik værkstedet og blev presset ind i leret. Nu smykker de basen på den ene skammel.

Mere overordnet leger disse kunstværker med vores opfattelse af blød- og hårdhed.  Pudernes kurver og smukke glasur får dem til at fremstå som rigtige puder. De ser indbydende og komfortable ud, men da skulpturen er lavet af brændt ler, får man en noget anden oplevelse når man rører ved puderne eller sætter sig på dem.

   

De skønne skulpturer i udstillingshaverne er nogle af de sidste Betty kommer til at lave, da hun regner med snart at gå på pension, så vi er ekstra glade for, at vi har nået at få to af de eftertragtede kunstværker specielt lavet til os.