Skridsikre belægninger!

Anlæg | Kategori


Det kan være livsfarligt at vælge en belægning med en glat overflade. Uanset hvilket materiale din sti eller terrasse er lavet af, skal du være opmærksom på overfladen, og hvordan den ændrer sig igennem året. Om efteråret dannes der alger på alle vandrette flader i Danmark og et lag alger på en glat flise eller en træterrasse kan betyde, at benene forsvinder under dig, og problemet bliver kun værre, når der er nedbør indblandet! Hvis du har glatte belægninger, er min bedste anbefaling at strø sand ud, så snart den føles glat.

Hvis du overvejer nye belægninger, bør du overveje følgende.

Hvis du drømmer om en træterrasse så nøjes med at have træ på de terrasser som du kun bruger om sommeren. Hvis du ønsker træ på steder, hvor du færdes hele året, så vælg hellere endestillet træ end brædder. Hvis du overvejer betonsten eller betonfliser så mærk på overfladen og vælg ikke de meget glatte til foran hoveddøren eller indgangen, hvor du færdes mindst to gange om dagen i al slags vejr.
Hvis du tænker på natursten, så står du meget bedre fast på en natursten med kløvet overflade end natursten med skåret eller poleret overflade. Den kløvede overflade opstår helt naturligt, når man forarbejder en lagdelt natursten, da stenen gerne vil ‘skilles ad’ i de naturlige lag. En kløvet overflade kan have forskellig struktur alt efter naturstenens kornstørrelse fx. består kalksandsten (limestone) af meget finere korn end de fleste sandsten. Vælger du en kløvet natursten er den ALTID skridsikker.