Smukke toner i Sandstones Mahogni

Geologisk Sidespor | Kategori


Mahogni Sandstone er et spændende bud på en mørk sandsten med en jævn overflade. Det er en farver der ligesom Grey får kommentarer som: ‘klassisk og elegant’

Farverne er varme i brune, sorte og grå toner, samt til tider lidt rødbrunt, så referencen til mahogni træ er meget rammende. Mahogni Sandstenene har fået den samme varme, mørke glød som oliebehandlet mahogni træ, og når fliserne er tørre, rammer de de samme til tider lyse gråtoner som patineret mahogni.

Med årene har vi bevæget os gennem Mahogni Sandstone klippen og lige nu, i efteråret 2019 er vi et sted hvor stenene er flottere end nogensinde før – stenen er mørk og meget smuk. De rødelige toner er endnu mere begrænset end før og farvespillet består derfor overvejende af et mørkt farvespil i grå toner med  underliggende mørke brune nuancer.

Karakteristisk for Mahogni er at der i den kløvede overflade kommer lag frem af underliggende farver og at mange sten derfor ser ud, som om de har striber, fordi man kan se underliggende mørkere lag. Gældende for alle natursten er der ikke to sten der er ens. På sandsten kan forskelligheden i stenen både komme fra bjergartens farvepalet og gennem strukturen på stenenes kløvede flader.