• natursten sandsten Sandstone udstilling Sjælland slidte brosten og fuglebad
  • natursten sandsten Sandstone udstilling Sjælland opkørsel Olive sandstone
  • natursten sandsten Sandstone udstilling Sjælland kvadratiske fliser
  • opkørsel natursten sandsten Sandstone udstilling Sjælland rumlede broste sandstone olive

Bålhaven, Sorø

I Bålhaven vises Sandstone Olive i Chelsea mønster, slidte brosten, kvadratiske fliser, store fliser, cirkel samt stonewall mur i flere højder.

Denne have blev renoveret i foråret 2017. Det er en af de ‘gamle’ udstillingshaver med to mindre terrasser og en stor græsplæne. Nu er alt græsset skrællet af, og der er kommet to kæmpestore rå sandstensblokke ind i haven. Der er også kommet en dejlig stor terrasse med Olive Sandstone, den lyse sandsten med de varme bløde grå-grøn-brune nuancer i Chelsea læggemønster og belægninger i de slidte rumlede brosten.

Vi kan ikke vise jer et stenbrud, men nu kan vi vise jer to store rå stykker natursten! De store sten, hver på ca. 8 tons, måtte vi have en meget stor kranbil til at løfte ind i haven, se video. Samtidigt fik vi en shelter på plads, men den vejede kun 1,5 ton.

De store rå blokke har lagt stilen i bålhaven, vi har valgt slidte brosten på gangarealerne og lavet brede fuger, vi har bygget et stort bålsted af murblokke der står på kant og vi har valgt de groveste af alle materialer, for at understøtte den afslappede rå og vilde stemning, vi gerne ville have. I haven har vi fået integreret et skønt shelter med sedum på taget, det har vi fundet hos sheltershop.dk og det passer rigtig godt til den nye have, både i form og komfort. Det blev indviet af katten med det samme.

Beplantningen skal passe til havens stil og til farverne i Sandstone Olive, som er den natursten, der vises i denne have. Vi har bevaret nogle gamle hasler og ildløn samt en takshæk. Vi planter masser af bambus, portugisiske laurbær, kirsebærkorneller og en enkel Tibetansk kirsebær. Tretorn med limegrønne fine små blade har vi valgt som solitærtræ og bunden fyldes med vedbend (både i ungdomsform og voksenform), påskeklokker og lidt buskroser. Målet er at det gror sammen til en vild og frodig have, der ser fantastisk ud hele året og med meget lidt vedligehold – en have, hvor man kan hygge sig om aftenen, for det er netop på dette sted, at man får den sidste aftensol.