• natursten sandsten Sandstone udstilling Sjælland Beige limestone chelsea mønster udstilling
  • natursten sandsten Sandstone udstillingshaver beige limestone kalksandsten lys chelsea læggemønster
  • natursten sandsten Sandstone udstilling Sjælland tage flise op af belægning beige limestone kalksandsten
  • natursten sandsten Sandstone udstilling Sjælland hosta pryd allium purple sensation hasselurt beige limestone fliser
  • natursten sandsten Sandstone udstilling Sjælland forår kirsebærblomster narcisser Thalia Beige limestone kalksandsten terrasse
  • natursten sandsten Sandstone udstillingshaver beige limestone romersk mønster lyse farver chelsea mønster

Platanhaven, Sorø

Her lægger Champagne Limestone i Chelsea mønster under kronerne af 4 platan træer.

Haven er den sidste, man møder i udstillingen. Den er markant, fordi der står 4 platantræer, ét i hver hjørne af terrassen, træerne er klippet helt flade i toppen og danner den perfekte skærm over terrassen. Man køber eller beskærer platan træerne, så skærmen dannes i passende højde.

Terrassen er 5×5 meter og er lagt i Chelsea mønstret, det er et romersk mønster som ser tilfældigt ud og derfor er det let at flytte lidt om på nogle fliser og få 4 plantehuller passet ind i belægningen. Naturstenen er Champagne Limestone, en meget smuk sten med en meget jævn overflade og med forskellige farver fra lyse sandfarver over grå blå toner, en dejlig varm og lys natursten.

Valget af platantræer skyldes dels at de kan tåle beskæring, men også at de springer ud sent, så vi får masser af forårs sol gennem bladtaget, platanernes blade dækker først, når der er brug for lidt skygge for sommersolen.Væggene omkring platan terrassen er bøgehække og bøgepur. Bedene omkring platan terrassen er tilplantet med Løvefod, storkenæb og staude solsikker samt narcis Thalia, en blomstrer samtidigt med surkirsebærren og med samme renhvide farve.

I kvadraterne hvor platantræerne er plantet kommer hosta, prydløg, og hasselurt op. Det er en plantesammensætning, der har fungeret godt i mange år og som ser fantastisk ud.

Overfor platan terrassen er det gamle ishus, hvor man opbevarede isblokke til ismejeriet i gamle dage. Op ad facaden er der blåregn og roser samt masser af pæoner