• natursten sandsten Sandstone udstilling Sjælland trin
  • natursten sandsten Sandstone udstillingshaver Black kalksandsten skifer grå sort
  • natursten sandsten Sandstone udstilling Sjælland klinker og fliser sort grå natursten skifer skiffer
  • natursten sandsten Sandstone udstillingshaver black sorte fliser skifergrå
  • natursten sandsten Sandstone udstilling Sjælland skifer grå fliser støttemur

Sunken Garden

Sunken Garden er for enden af den brede sti med soldaterfliser og derfor er her også brugt Limestone Black natursten som er en skifer grå kalk sandsten.

Vi ville gerne lave et lille anlæg med mure og trapper, og da området var helt fladt, måtte vi grave et hul!

Murene er bygget med murblokke og sluttet af med en topsten. Det var nemt – for kalksandstenene kløver jævnt, og blokkene bliver derfor meget ens i tykkelsen. Derved kan de limes sammen og stå med ‘tomme’ fuger. Murblokke af natursten der kløver meget grovere er mere uens og skal derfor sorteres, og derfor mures de ofte for at fugen kan udligne lidt af uenshederne.

Vi valgte at slutte muren af med en topsten, fordi muren er ca. 45 cm høj, og det er helt oplagt at bruge kanten til at sidde på.

Trapperne blev sat i beton, men fugerne blev ikke fyldt ud og står med åbne fuger. Det synes vi giver et skarpt og lidt råt udseende, udtrykket bliver anderledes ved at fylde alle fuger – og man kan som regel let finde ud af hvad man kan lide ved at gå en tur i udstillingen og se eksempler på begge dele.

I bunden af Sunken Garden ligger Chelsea mønster, det er rigtig fint og hyggeligt og det føles helt rigtigt at gå ned på terrassen uanset hvilken side man kommer fra, netop fordi Chelsea mønstret ikke har nogen retning. Vi ville have en vandret terrasse, for at det skulle flugte med trappetrin på de 3 sider, derfor lagde vi fliserne på skærver Det er en rigtig god løsning, som vi siden har brugt andre steder i udstillingen, og som vi er meget glade for.

Ovenfor den ene trappe ligger en terrasse med Chelsea mønster i Rust Limestone.

Stien op til the sunken garden flankeres af brede takshække og duftende roser på begge sider, indenfor hækkene ligger et imponerende fliseforløb. Sandstens stien er 180 cm bred og består af 2 rækker af de store 60×90 cm sandstensfliser der ligger i blokforband, mere roligt og stramt bliver det ikke! Dette understreges af flise valget som er den mest rolige, ens og stramme natursten i sortimentet – Black Limestone. En rigtig god sten der kløver meget ens og pænt. Lige når den er brudt, er den kulsort, men så snart den får lys begynder den af gråne og patinerer skifer grå. Derfor forhandles denne dejlige natursten også i hele verden og meget ofte kaldes den skifer eller skiffer, selv om det ikke er rigtigt – den er bare meget god at arbejde med og altid 100% vinterholdbar, og derfor foretrækkes den ofte fremfor skiferstenene.

Vi har valgt de store 60×90 sandstensfliser  og lagt 2 rækker som en flot bred sti, hvor man sagtens kan gå 2 mennesker ved siden af hinanden. Nogle steder har vi lavet kighuller i takshækken ind til de andre haverum. Black Limestone er en rolig bund for de forskellige blomster på begge sider. Blacks patinering fra kulsort til grå kan stoppes og holdes sort, hvis den behandles med skiferolie.

Beplantningen omkring Sunken Garden er bunddækkeroser Little White Pet og taks.