Sandsten – en bæredygtig løsning fra bjerg til belægning

CSR, Verdensmål | Kategori


Fra affaldsprodukt til restprodukt – intet går til spilde i sandstensproduktionen, der også generelt er en ren produktion uden et stort CO2-forbrug og med fornuftige arbejdsforhold.

 

Som indledning på vores nye samarbejde med Obernkirchener, vælger vi her at introducere vores nyeste produkt – den lyse Obernkirchener skærve. Skærven er et affaldsprodukt fra bruddets stenproduktion, hvilket betyder at endnu mere af det smukke råprodukt bliver brugt og spildet reduceres til næsten ingenting.

  

Materialer som Sandstones Stonewall, Rustikmur og brudfliser er ligeledes produkter, der giver liv til ellers kasserede sten.

Sandstens mur i mange farver, sydlandsk

Ser man på bæredygtigheden af en sandstensbelægning, klarer naturstenen sig godt og den meget begrænsede restproduktion er bare én af årsagerne. Andre grunde til at Sandstones natursten er et fornuftigt valg til belægninger, er bl.a. at CO2-forbruget gennem hele produktionen til stenene er lagt, er meget lavt.

Sandstenene er også hårde med en høj bøjetrækstyrke, der giver mulighed for at lave stenprodukter, dels i alle kendte dimensioner og dels hvad arkitekten måtte ønske. Dette betyder at man kan undgå overdimensioneret materialer, og dermed rette materialet ind til stedets trafikklasse behov.

Hos Sandstone vil det være muligt at få alt fra chaussésten til terrorsikringsblokke, der alle tåler salt, højtryksrens og andre former for vedligehold, hvilket betyder at belægningen kan have en lang levetid i ethvert fremtidigt byrum.