Under valnødden

Under valnødden er der skabt en hyggelig urban gårdhavestemning, indrammet af en lang siddemur på den ene side og et smukt opmuret vandbassin på den anden.

Farver og størrelser er valgt ud fra at lave en diskret overgang mellem skulpturhaven og pladsen under valnødden. For at lave denne visuelle sammenhæng er der valgt materialer i Dark Sandstone som supplement til den ellers mere enkle grå Cathedral Limestone. Rummet i sig selv er domineret af de store slotsfliser i Cathedral, der trods deres størrelse skaber en let bund. De store 90×90 bliver i den ene ende afløst af skulpturhavens bordursten og planker i Dark, mens de i den anden ende indrammes af lange klinker i Cathedral. De lange klinker er lagt i faldende længder og tander ud i bedet, som inspiration til hvordan man både kan bruge klinken til at markere et stramt og strømlinet udtryk og et mere løst og legende udtryk. For at fortsætte det legende udtryk, er der efter det helt unikke 1,5 meter trappetrin i Dark Sandstone, lagt en sti af forskudte lange bordur også i Cathedral. Stien fører ud af haverummet og videre til belægningerne i Sand og Sahara Sandstone. Den tredje udgang fra rummet under valnødden er en smutvej ud på stien i Black Limestone. Derfor er de lange klinker i denne overgang blevet skiftet ud med chaussésten i Black Limestone. Siddemuren under det store gamle valnødde træ er bygget op i tredjedels forbandt af soldaterindkørselsflisen i ca. 90x60x6 cm og flankeret af de imponerende 60’kuber også i Dark Sandstone. Vandbassinet er bygget op af columbussten i halvforband med topsten ved vandkanten. Som overgang mellem de store kvadratiske Cathedralfliser og de to mure er der desuden sat nogle få rækker af chaussésten i Dark.

Værd at lægge mærke til i dette rum er en ny måde at have vand i haven på, forskellige måder at lave mure på, de forskellige stenstørrelsers forband, grønne fuger, imprægneringen af Cathedral fliserne, men ikke de andre stentyper og meget mere.